Komfortkyla

Kylgruppen skapar bra arbetsklimat

Komfortkyla kontor

När livsmedelsföretaget A.W. Henriksson, Stockholm, bestämde sig för att installera ett modernt kylaggregat på kontoret vände man sig till Kylgruppen.

Kravet var att kylningen skulle vara lika effektiv i alla rum, och att även datorrummen och ventilationen skulle omfattas av systemet. Vi skapade ett kylaggregat som inte bara var tystgående och individuellt reglerbart i varje rum. A.W. Henriksson har nu också ett kylaggregat som till och med skapar ett behagligt klimat på kontoret under de våt klibbigaste augustidagarna.

Gärna drag på dansgolvet, men inte i hotellrummet.

Klimatanläggning hotell

Om en klimatanläggning orsakar drag eller buller blir gästen störd. Om rummet dessutom står outhyrt för att klimatanläggningen måste repareras blir ekonomichefen störd.

Båda dessa problem hade Royal Viking Hotel i Stockholm. Fläktarna bullrade för mycket och gick sönder för ofta. Kylgruppen fick i uppdrag att byta ut samtliga kylsystem och undertak i hotellets 450 rum. Det innebar att Kylgruppen tog totalansvar för projektet, inklusive samordning av rörmokare och elektriker. För att inte störa hotellverksamheten sköttes rivning av det gamla kylaggregatet och installation av det nya mellan ut- och incheckning med ett rullande schema. Att installera kylaggregat kan med andra ord handla lika mycket om logistik och diplomati som teknik och projektering.

Läs mer om komfortkyla från Kylgruppen »